Monday, 12 January 2009

~simplifying my life.. LONG POST! eeek!~

Minun blogi on ollut aika hiljainen tänä vuonna (hih! no vuotta ei ole ollut pitkästi vielä mutta hiljaista silti) ja halusin kirjoittaa siitä vähäsen. Tänä vuonna haluan yksinkertaistaa elämääni. Tämä on se vuosi milloin haluan asiat järjestykseen sillä en jaksa enää sitä kun tuntuu etten ikinä saa mitään aikaiseksi vaikka aikaa olisikin! Hitsi että se on ärsyttävää.

My blog has been pretty quiet this year (well, not that there has been that much year yet...but still!) and I wanted to write a bit about that. This year I want to learn to simplify my life. This is the year when I will finally get things in order as I am sick and tired of not getting anything done.. ever! It annoys me so much!

Löysin superhyvän ebookin nimeltä Zen to done. Se antaa tosi hyvät ohjeet siihen miten tavat voi muuttaa ja miten elämästä saa paljon yksinkertaisemman ja siten pystyy nauttimaan elämästä paljon paremmin. Ideana siinä on että tapoja aletaan muuttamaan ihan vain yksi kerrallaan. Hyvä aika olisi n.30 päivää.

I found this fabulous ebook called Zen to done. It gives fantastic instructions on how you can change your habits and how to simplify your life and therefore, will be able to enjoy life more. The idea is that you start changing your habits one at a time, using something like 30 days to do it.

Olen lueskellut sitä kirjaa.. en vielä kokonaan sillä haluan lukea sitä pikkuhiljaa ettei tule sellainen olo että informaatiota tuli jo liikaa ja on pää sitten sekaisin. Mutta minun ensimmäinen tapamuutos on sähköpostit. Jokainen, joka on joskus minulle laittanut mailia, tietää sen että kestää ikuisuuden ennenkuin minusta kuuluu jotakin takaisin. +hävettää+. Aina haluaisin kirjoittaa heti takaisin, mutta jostakin syystä vain en millään saa aikaiseksi ja se on ärsyttänyt jo TOSI pitkään. Aloitin sen tänään ja pikkuhiljaa yritän tyhjentää inboxini jossa on aina ihan hirmuisen paljon maileja. Joten ehkä moni teistä kuulee minusta pian. hih! :) Sen jälkeen tarkoitus olisi tarkistaa sähköposti parisen kertaa päivässä (eikä pitää auki koko ajan niinkuin minä teen) ja joka kerta hoitaa mailit niin että inbox on tyhjä. Joko maileihin vastataan samantien tai ne siirretään odottamaan johonkin kansioon ja niihin vastaaminen lisätään 'to do' listaan. Tänään kun aloitin, oli inboxissa 120 mailia ja nyt siellä on 60. Nyt pikkuhiljaa sitten siitä alaspäin.

I have been reading that book.. not the whole book yet though as I want to keep reading it bit by bit (I am scared of getting overwhelmed). The first habit, I want to tackle, is my emails. Anyone who has ever emailed me, knows that it takes forever to hear back from me. I so want to always answer immediately, but I find it somehow impossible to do. To tell you the truth, it absolutely gives me the shits! *LOL* Anyway, I got started today to try to empty my inbox which is always way too full. So many of you might hear from me soon *grin*. After that the idea is to check my email twice a day (or something like that) and everytime I check it, to process my emails so that my inbox is always empty. Either answer the email or put them in folders to wait and then adding them to my to do list. I started today at 120 emails and now I am down to 60. So, bit by bit, I am getting there.

Mutta se syy miksi blogissa ei ole ollut paljon askartelujuttuja, on se että haluan tehdä nyt sellaisen askartelutilan missä saan tehtyä jotakin ja mikä yleensäkin innostaa tekemään. Eli pikkuhiljaa olen alkanut käymään läpi ihan kaikki askartelutarvikkeet mitkä minulta löytyy. Hitsi että siinä onkin hommaa kun niitä tavarapinoja on joka paikassa. Samalla kun käyn niitä läpi, laitan juttuja huutoon. Sinne on mennyt jo paljon tavaraa ja menee lisää koko ajan! Eli haluan yksinkertaistaa askartelunikin. Minusta tuntuu että mitä enemmän itse hamstraa tavaraa, sitä vähemmän saan tehtyä! Joten käykäähän katsomassa huudossa jos sieltä löytyisi jotakin mukavaa. Sinne tosiaan menee uutta koko ajan.

There is also a reason why there hasn't been many crafty posts in my blog for a while. I want to create a space for myself where I can actually get something done and which inspires me. i have started the process of going through all my crafty items. It is taking forever since I have piles of stuff all over the place and I find it so difficult to think of where to put anything. But i am going to do it, no matter how long it takes! I want to simplify my craftiness. It feels to me that the more stuff I get, the less I actually get done.

eli tämän kuun ajan blogissa tulee näkymään oikeastaan vain Odd Bird Planet design team juttuja. Niitä tuleekin pian ja onhan ne kyllä ihania. hih! :)

So, this month, all the craft things will probably be my design team stuff for odd Bird Planet. I have some new stuff coming soon, by the way. And well, who doesn't love all the OBP stuff! :)

8 comments:

 1. LOL!!! You're not becoming Australian are you?! LOL 'gives me the shits' is SOOOO Australian and I haven't heard that comment in a long, long time! hahaha It made me laugh out loud! I'm all about simplifying! If you think you're bad about emailing....I'm 1000 times worse about calling someone back! LOL

  ReplyDelete
 2. Mua huvittaa aina kun luen noita sun juttujas! Ihan niinku sä kirjoittaisit niistä asioista, mitä itse ajattelen pääni sisällä. Juuri äsken bussissa töistä kotiin mietin noita kaikkia asioita, mitä en vaan saa tehtyä ja en saa muutettua itseäni, vaikka päätän yrittää jatkuvasti. Mutta tänään ajattelin, et pitäiskö olla vähän lempeämpi itseään kohtaan. Niin, ettei aina olis huono omatunto niistä asioista, joita ei saa tehtyä. Toisaalta tiedän, miten hyvä mieli tulee, kun saa hoidettua askareita pois päiväjärjestyksestä. Kaikki ne ystävät ja sukulaiset, kehen ei ole ollut yhteydessä raastaa mielessä koko ajan ja mitä kauemmin siirtää puheluita ja kirjeitä, sitä vaikeammaksi homma muodostuu. Mut olen mäkin tehnyt taas nyt vuoden alussa noita to do-listoja ja ahdistus helpottaa, kun edes pari juttua saa ruksattua yli.
  Mutta siis ymmärrän sua tosi hyvin, Lauraseni!

  ReplyDelete
 3. Hei, mistä löysit sen e-bookin? Alkoi kiinnostaa minuakin, kuulostaa inspiroivalta opukselta :)

  ReplyDelete
 4. Kirja löytyy täältä: http://zenhabits.net/2007/11/zen-to-done-the-simple-productivity-e-book/
  Sen hinta oli .. hmm.. alle 10$, mutta en muista enää miten paljon. Ja sen kirjoittajahepun blogi on täällä: http://zenhabits.net/

  ReplyDelete
 5. Hei! Tosi hyvä ja pirteä kuva sinusta. Näkee, että sinulla puhaltaa nyt uudet tuulet ja olet innoissasi. Hyvä! Piristää itseänikin. Täällä sataa nimittäin kaatamalla vettä ja TAMMIKUU (:. Terveisiä kaikilta! Paula.

  ReplyDelete
 6. Juu mä olen ihan rakastunut!!!!!! Pakko ollut koko ilta pieni värittää noita ja nyt aloin jo noita paria kuvaa värittää jota saanut joulukalenterissa. Ihan love!!! Se hääsetti on UPEA!!! Ne tekstit on ihania myös - mikä upea fontti niissä on!! Vielä kun saisi ne saman myös suomeksi!!! Eihän se pahan hintainen ollut 20 dollaria - ja kerralla kun ottaisi enemmän --- täytyy funtsia, jos sitä olisi sijoittaa raha tässä lähiaikoina... nämä on upeita. Kuten sun kortit näistä leimakuvista!!!

  ReplyDelete
 7. Mä olen kanssa maailman paras muuten tuhlaamaan aikaa.... taitaa olla laatunaisten piirre ;D

  ReplyDelete
 8. Simplifying your life is a really good thought! I hope you're able to stick to the new habits (I seem to try regularly, but always fail miserably, haha)! :)

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.