Tuesday, 10 February 2009

~feeling anxious today~

On kyllä aika ahdistunut olo tänään. On tosi paha olla kun mielessä on koko ajan nuo metsäpalot ja kaikki mitä on tapahtunut ihmisille niillä alueilla.. ja eläimille :(. On vaikea saada ajatuksia siitä pois vaikka yritän parhaani. Meidän pitäisi olla täysin turvassa täällä missä asutaan, mutta silti pelottaa että entä jos... Pitää aina välillä käydä katsomassa että miltä taivas näyttää. No, siniseltä on vain näyttänyt, mikä on hieno juttu, paitsi että sitä sadetta pitäisi saada. Välillä käy mielessä että mitä pitää itse tehdä jos jostakin syystä se metsäpalo tulisikin tännepäin. :( Sokeriakin tulee halailtua jatkuvasti.

Tuntuu aika hurjalta että se metsäpalon leveys jossakin kohdin on 100km! Miten ihmeessä sellainen saadaan sammutettua? Ja joku sanoi että hänen talonsa paloi kokonaan kolmessa minuutissa. Tulipalot ovat kyllä tosi pelottavia. Onneksi ihmiset ovat antaneet tosi paljon rahaa punaiselle ristille ja verenluovuttajiakin on ollut todella suuri määrä. Ihan mahtavaa! Harmi etten voi itse mennä luovuttamaan (olin Englannissa väärään aikaan) :(. Perjantaina pitää mennä ruokaostoksille Coles ruokakauppaan, he nimittäin antavat koko päivän tuoton kokonaan avustustyöhön. Upeaa!! Niitä kauppoja kun on koko maa täynnä, niin varmasti saavat kerättyä paljon rahaa.

Poliisi tuntuu tietävän että kuka on sytyttänyt ainakin yhden näistä tulipaloista ja nyt yrittävät löytää hänet. Toivottavasti saavat pian kiinni! Onneksi täällä ei nyt ole kuuma ollenkaan.. vain n.+20C. Tulisi vain sitä sadetta...

Kiitos kommenteistä jotka jätitte aikaisempaan postaukseen. Niistä tuli tosi hyvä mieli. :)

Ainiin, äiti, yllättäen tänne ei ole tullut tuhkaa eikä savua. Tuuli taitaa olla toiseen suuntaan.

9 comments:

 1. Voi ei :( Koitahan jaksella siellä. Olen itse seurannut kanssa uutisista tuota tilannetta, ja pistää kyllä miettimään miten jotkut voi todellakin tahallaan sytyttää niitä paloja! Ei vaan voi uskoa! Tulee tosi ikävä olo kyllä, jos liikaa katsoo ja lukee uutisia ihmisten menetyksistä... Tuo on kyllä hienoa miten kuitenkin autetaan väkeä tuolla tavoilla kuten tuo kaupan keräysjuttu.
  Toivotaan että niitä sateita tulee pian!

  ReplyDelete
 2. Voi pöh 8( Mie en voi käsittää niitä jotka ovat niitä paloja tahallaan sytyttäneet. Yritä pärjätä siellä. Ja liiasta uutisten katsomisesta tulee minullekin paha mieli. *lähettää kuvitteellista sadetta sinne*

  ReplyDelete
 3. MoikkaMoi,

  Voimia ja jaksamista!

  Hieno idea kaupalta joka lahjoittaa päivän tuoton hyvätekeväisyyteen, eipä taidä meillä suomessa semmoista kauppaa olla joka niin tekisi!?

  ReplyDelete
 4. On se todella kurjaa, että tälläistä tapahtuu. Toivottavasti saavat syylliset kiinni; ja rangaistukset sellaiset että tajuaisivat millaista surua ja jälkeä ovat saaneet aikaiseksi.. ( toisaalta tuollaiset sairaat idiootit eivät varmaan tajuais sitä millään keinoin )

  Oikein paljon voimia teille ja mahtavan tempauksen tuo kauppa järjestää!

  ReplyDelete
 5. Hei Laura! Toivottavasti tulipalot on saatu jo sammumaan. Onko sää yhtään viilentynyt ja joko on sadetta tulossa? Siellä on varmaan apeat tunnelmat kaikilla. Koittakaa jaksaa! Meillä ollaan oltu vatsataudin kourissa. Asko ainoastaan vielä terveenä ja Seija. Ulkona olisi kaunis keväinen ilma ja tekisi mieli lenkille, mutta harmi kun ei pääse. Asko on hiihdellyt paljon ja jonkin verran luistellut. Etkös Laura sinäkin tykännyt luistelusta? Siellä ei taida voida luistella missään. Oikein paljon terveisiä meiltä kaikilta ja voimia teille ja kaikille Australiaan täältä Suomesta! -Paula-

  ReplyDelete
 6. Täällä kovasti yritetään saada sadetta sinne ajatuksen voimalla!Ettei kaunis luonto, eläimet ja kodit enempää siellä tuhoutuisi. Kuinka lähellä Melbournea palo on ollut?

  ReplyDelete
 7. Iloista ja sydämmelistä ystävänpäivää !

  ReplyDelete
 8. Voi, ei!!! toivottavasti palot saadaan hallintaan, eikä tuli leviä teillepäin!!!

  Sinulle tahdon ojentaa monta kukkaa tuoksuvaa. Niiden toivon Sinulle piristystä tuovan, iloa Ystävänpäivään suovan. Hyvää Ystävänpäivää Sinulle!

  <3 Iippa

  ReplyDelete
 9. heippahei! isot halit sulle ja hyvää ystävänpäivää! (joo mulla on ystävänpäivä joka päivä!) :)

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.