Monday, 9 February 2009

~metsäpalot~

+iso huokaus+ Olette varmaankin nähneet uutisissa että meillä täällä Victoriassa on tällä hetkellä pahimmat metsäpalot.. ikinä! :( Ihmisiä on kuollut jo yli 100, yli 750 taloa palanut ja metsää jne on palanut jo yli 330000 hehtaaria. Ihan järkyttävää. Ei jaksa ymmärtää sitä että jotkut ovat sytyttäneet näitä tulipaloja ihan tahallaan. Minusta tuntuu kamalalta koska nämä metsäpalot eivät ole mitenkään kamalan kaukana meiltäkään ja olen käynyt pari kertaa näissä paikoissa joissa palot ovat tuhonneet ihan kaiken. Ei osaa ollenkaan edes kuvitella että millaista siellä tällä hetkellä on. Palaneita autoja on joka paikassa ja niissä palaneita ihmisiä :(.

Me ei kuitenkaan olla vaarassa täällä, missä asutaan. Olemme vielä sen verran lähellä rantaakin, että on turvallinen olo. Mutta pistäkäähän kaikki toivomuksia matkaan että saisimme tänne kunnon sadetta, mikä auttaisi palokuntaa sammuttamaan nuo kamalat metsäpalot.

edit: joo, nyt loppuu kyllä uutisten lukeminen ja katsominen. Ihan kamala olo :(.

8 comments:

 1. IIk, inhaa! Täällä supisuomessa ollessa noita ei tajua tuonkaan vertaa... toivon täydestä sydämmestä sinne sateita ja palon loppumista! Joo vko 8 täällä on hiihtolomat ja mulla hieman omaa rauhaa, joten silloin voisin yrittää tehdä sen ekan leiskani... ilmoitan heti kun valmistuu. Olen jo hieman matskuja jonkin aikaa sitä ajattelen hankkinut :D

  ReplyDelete
 2. Huh.kyllä tulee sieltä hurjii uutisii,pari päivää miettiny että eikös ne palot sielläsuunnalla.Kiva tietää että olette turvassa.Aikas sairasta touhua tollanen pyrömaanitoiminta toiv..syylliset saatais kiinni,ja vastuuseen teoistaan.Omaisille kauheaa,kun tuollaisen takia henki menee.
  Täällä sataa lunta ja vettä ainakin tänään.

  ReplyDelete
 3. Mäkin olen ihan järkyttyneenä uutisia sieltä päin kuunnellut, varsinkin se on ihan sairasta kun niitä ihmiset tahallaan sytyttelee. Mitä sellasenkin tyypin päässä liikkuu?! :( Onneksi te olette kuitenkin turvallisessa paikassa! Ja toivottavasti saisitte sadetta ja palot sammuisivat!

  ReplyDelete
 4. Olen itse ollut ihan uutispimennossa, ja kuulin vasta aamulla matkalla töihin tästä kaikesta kauheudesta ja sinä tulit heti mieleen... Hyvä kuulla ettei teillä ole hätää! Toivon todella että palot saadaan pian sammutetuiksi... Miten joku voi tehdä noin, sitä en ymmärrä....

  ReplyDelete
 5. Juuri miehelle yks päivä puhuin että miten olis reissu Austaraliaan, vaan ei ehkä nyt ku liian kuuma siellä. Pienet lapset kuitenkin matkaan lähdössä. Sitten tuli nää uutiset metsäpaloista :o Heti tulit mieleeni. Onneksi te kuitenkin olette turvassa.

  ReplyDelete
 6. Just tänäaamuna työmatkalla olit mun mielessä, kun kuuntelin kauhu-uutisiaja ajattelin, et pakko heti alkaa kyselemään teidän vointia.
  Aivan kauheeta ajatella toisaan, et jotkut on tehnyt ton tahallaan!! Toivottavasti ne saadaan kiinni ja joutuvat jonkinnäköiseen vastuuseen teoistaan. Vaikka noita ihmisuhreja ei minkäänlainen tuomio voi enää pelastaa! Mutta hyvä kuulla, että te olette turvassa!! Ja rukoilen kyllä sateita sinne suuntaan!

  ReplyDelete
 7. Katselin illalla satelliittikartasta, ettei ne palot tosiaan kaukana ole. Siellä suunnallahan käytiin ajelemassa.Varmaan savua ja tuhkaa tulee sinne teillekin asti. Toivottavasti sadetta tulee pian ja olosuhteet muutenkin normalisoituu siellä.

  ReplyDelete
 8. Juuri eilen katselin uutisia ja ajattelin teitä. Toivotaan sinne sadetta ja että palot saadaan haltuun!

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.