Wednesday, 6 January 2010

~xylitol~

Tämä ilman sokeria oleminen tuottaa kyllä hyviä juttuja. Olo on ollut iloisempi entä normaalisti ja viime yönä etsiskelin netistä sokerittomia leivontareseptejä ja löysin tosi hyvä sokerin vastineita: xylitol ja stevia.
Being without sugar is really bringing up some good things. I have been happier than I normally would be and last night I was looking for some sugar free baking recipes online and found 2 fantastic sugar replacements, which are both natural!!!

Minä innostuin sitten tilaamaan xylitolia... 2,5kg säkin! Miksen minä ole ikinä tiennyt että xylitolia voi ostaa ja että sitä voi käyttää samallalailla kuin sokeriakin??? No, ei sen kanssa voi pullaa leipoa koska se ei ole yhtälailla kaveri hiivan kanssa kuin sokeri on. Mutta sitä voi laittaa teehen ja kahviin ja sitä voi käyttää leivontaohjeissa sokerin sijasta! Xylitolissa on 40% vähemmän kaloreita kuin sokerissa ja 75% vähemmän hiilihydraatteja! kääääk! Ja kun se on vielä hyväksi hampaillekin. Voi hitsi! Siinä ei ole mitään huonoa. Se auttaa jopa kohonneeseen verenpaineeseen ja jos mihin muuhunkin. vau. vau. vau.
So, last night I ended up ordering some xylitol.. 2,5kg packet! How come I never knew that I could buy xylitol and that it can be used like sugar??? You can use it in your tea and coffee, baking etc (unless you are baking with yeast). It has 40% less calories and 75% less carbs than sugar does! eeeek! And it is even really good for your teeth. Far out! there is nothing bad about it. It even helps with elevated blood pressure and many other things. wow. wow. wow.

Tuosta steviasta (mikä se lienee onkaan suomeksi) en ollut kuullutkaan aikaisemmin ja sekin olisi loistava vaihtoehto. Se on 250-450 kertaa sokeria makeampi!!! Ja siinä ei ole ollenkaan kaloreita. Jos tavallisesti reseptiin pitäisi laittaa 2,5dl sokeria, niin steviaa tarvitsee vain ruokalusikallisen.
Näitä pitäisi saada kyllä joka kaupasta!
I had never heard of stevia before and it would be a wonderful option too. Completely natural. It is 250-450 times sweeter than sugar!!! And it has no calories nor carbs. If you needed a cup of sugar for a recipe, you would only need a tablespoon of stevia instead.
These really should be available everywhere, I think!

7 comments:

 1. Kannattaa muistaa, että runsaasti käytettynä xylitolilla voi olla laksatiivisia vaikutuksia... :) Vaikka se muuten hieno aine onkin (ja valitettavan vähän tunnettu ainakin täällä Saksassa).

  ReplyDelete
 2. Hih! juu! Luin että normaali aikuinen pystyy ihan hyvin käyttämään n.14 teelusikallista päivässä, mikä on kyllä tarpeeksi ehdottomasti...paitsi jos oikein innostuu syömään kakkua :).

  ReplyDelete
 3. karppaajalle tuttua kamaa tuo stevia, tosin kannattaa tosiaan muistaa että ihan nuppineulan pään verran käytellään:)

  ReplyDelete
 4. I personally don't add sugar (or any substitutes) to anything I'm eating or drinking, but in the Lisa Rinna book I read... she highly recommends Stevia instead of sugar. I haven't gone looking for it & don't know if it's something you can also bake with, but I do know it would be perfect for coffee, etc...

  :-)

  ReplyDelete
 5. En ole tiennytkään, että xylitolia voi ostaa jostain tuollaisissa pakkauksissa, tosin aika vähän laisesti sillä ehkä kuitenkin käytännössä olisi itselläni käyttöä, mutta voisi olla ihan mukava lisä kaappeihin. Stevia on minulle täysin tuntematon aine.

  Mä elin kolmisen vuotta sitten muutaman kuukauden sokeritta, mutta onneton kesä yhdistettynä mökkireissuun katkaisi sen kun kaikki halusi jatkuvasti jäätelöä ja vain yksi sokeriton vaihtoehto oli silloin olemassa (siis sellainen jota lähikaupassa tarjolla) ja kun olin kaikki kolme jäätelöpuikkoa syönyt niin eivät tilanneet sitä lisää ja sorruin sitten sopkerilliseen jäätelöön ja siitä se sitten lähti. Kyllä tuosta sokerittomasta ajasta oli paljon iloakin, mutta en saanut sitä uudelleen aloitettua sen jälkeen kun se katkesi.

  -merja-

  ReplyDelete
 6. Stevian kanssa kannattaa tosiaan olla varovainen, liikaa laitettuna se maistuu vaan tosi pahalta. Vähemmän on enemmän.
  Kehoittaisin siis kokeilemaan, sitten lisäämään. Ei suoraan ruokalusikallista taikinaan :D

  ReplyDelete
 7. Moikka Laura,

  Nyt olet oikealla tiellä :) Itse olen ollut sokerittomana jo useamman vuoden ja kyllä on kannattanut. Olen kokeillut tuota steviaa ja se on kyllä aika erikoinen tuote. En ole oppinut sitä oikein käyttämään.
  Nyt on löytynyt uusi luonnollinen makeutus: Sukrin. Ei kaloreita, maistuu ja näyttää sokerilta. Pitäisi toimia myös leivonnaisissa. Tuote tuli minulle juuri postissa enkä ole ehtinyt sitä vielä testailemaan mutta josko viikonloppuna.
  Tsemppiä!
  Terkuin:
  Aija

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.