Sunday, 4 April 2010

~jatkoa eiliselle~

this post only in Finnish, sorry...

Noniin, jatketaanpa hieman eilisestä :). Oli tosi kiva herätä tänä aamuna ja lukea kommentteja eiliselle postaukselle! Kivoja ajatuksia! :) Tultiin just kotiin Paulin vanhempien luota ja maha on täynnä kalkkunaa ja kaikkea muuta hyvää, joten ajattelin vain istuskella tässä koneella ja jatkaa eilisestä aiheesta.

Tuli mieleen että voisin kertoa että millaisia tarvikkeita minä käytän skräppäämisessä!
Ensinnäkin nämä liimatuotteet. Niitä on valittavana kyllä jos minkälaisia ja mikä sopii yhdelle, ei sovi ollenkaan toiselle. Täällä skräppääjät käyttää ehdottomasti eniten kaksipuolista teippiä tai liimaa. Nic Howard sanoi että kun hän pitää kursseja Australiassa niin täällä suurin osa käyttää teippiä ja Uudessa Seelannissa taas melkein kaikki käyttää Tombow mono multi liimaa (mikä ei itse asiassa kuulosta ollenkaan hassummalta kun siitä äsken luin enemmän.. liima kun ei ole kuulostanut ollenkaan houkuttelevalta aikaisemmin).

No, minä käytän tosiaan sitä Herma dotto rolleria
 Tykkään kun kaiken mahdollisen paikkaa voi muutella ihan huoletta niin ettei kaikki mene pilalle :). Käytän sitä siis paperin, kartongin ja valokuvien kanssa. Aina se on ihan hyvin pitänyt. Jos tiedän että päällisestä tulee painava.. esim. jos siinä on monta kerrosta paperia ja kartonkia, niin silloin joskus käytän teippiä kiinnitykseen, ihan varan vuoksi. Korteissakin käytän tuota rolleria, koska minun korteissa on yleensä vain paperia ja kartonkia.

Nauhojen kiinnitykseen käytän enimmäkseen stampin Upin Snail adhesive rolleria. Katselin äsken että se on varmaan aika paljon samanlainen tämän kanssa: 
Siitä tulee siis tosi ohutta jatkuvaa .. hmm.. apua, mitä se on.. no, vähän niinkuin teippiä mikä on tosi.. no, hemmetti, en osaa puhua kohta enää suomea ollenkaan. hih!. mikä on sticky suomeksi.. tahmeaa??? No, siihen tarttuu nauha kuitenkin tosi hyvin :). hih!

Kolmas käyttämäni liimajuttu on sitten Power Pritt gel, mikä on kyllä nyt ihan MUST juttu! 
 hitto että se kiinnittää hyvin. Sillä saa kunnolla kiinni chipboardit, kukat, metallikoristeet.. laitoin sillä kiinni myös pitsiä ihan vasta. Ehdottomasti ostamisen arvoinen tuote! Luultavasti luovun kokonaan tuosta stampin upin rollerista sillä tämä ajaa saman asian.

Myös mini glue dotsit on minulla aina jossakin lähellä siitä niitä on ihan kiva käyttää myös. Ja toki minulta löytyy kaksipuolista teippiä ohuena ja paksuna. Siinäpä ne on minun kiinnitystuotteet. Noista jos pitäisi valita kaksi, niin ehdottomasti herma dotto ja power pritt gel. Niistä ei voi luopua!


Muut tarvikkeet on kyllä varmasti sen verran tuttuja että niistä ei tarvitse sen enempää.. jospa laittaisi vaikka niistä kuitenkin kuvia! :)
-------------------

--------------
Basic Greyn rub on rolleri. Juu, eihän ilman tätä voi enää ollakaan :).
-------------------
------------------
noniin, ja se minulle tärkein juttu, eli musta kynä.. nimenomaan just tämä kynä on se mitä aina käytän eli 0.7 uni-ball signo :). Halpa ja huippuhyvä :). Pitäisiköhän tilata pari uutta taas.. hmm.. ne kun on aina hukassa.
----------------


Eli hmm.. pinsetit? Näitä käytän oikeastaan melkein ainoastaan aakkosten irrotteluun ja siirtelyyn. Minä kun en ikinä tunnu aloittavan sanoja oikeasta kohdasta,  niin aina ne pitää irrotella ja siirrellä :).

Jos tästä jäi jotakin olennaista pois, niin pitänee lisätä vaikka toiseen postaukseen sitten. :) Ja jos näistä on jotakin kysyttävää, niin saa ehdottomasti laittaa niitä tulemaan.

Hitsi kun olisi vieläkin vaikka mitä kirjoiteltavaa, mutta pakko kyllä välillä skräpätäkin ja jos sitten taas vaikka lisää :)

9 comments:

 1. Kiva, että jollain toisellakin on tuo simppeli leikkuri. Minulla myös, ja monet muut tuntuvat siirtyneen uudempiin versioihin ;)

  Siirtokuvarolleria kokeilin kerran Baulalta, ja en tykännyt yhtään. Olen jäätelötikkulinjalla edelleen. Hassua, miten kaikilla on omat lempituotteet, vaikka ihan samoja oltaisiin testailtu... Tosin osa liimoistasi oli myös niminä ihan vieraita :)

  ReplyDelete
 2. Ja pinsettejä olen myös harkinnut. Ovatko nuo hyvät?

  ReplyDelete
 3. Minusta tuo leikkuri on tosi kiva. Aina en kyllä saa leikattua ihan suoraan, mutta silti en vaihtaisi. hih! Scraptacularin tytöillä kaikilla on sellaiset isommat making memoriesin leikkurit, mutta minusta ne tuntuu jotenkin niin vaivalloisilta.

  Minusta pinsettien käyttäminen on aina jotenkin vaivalloista, mutta minusta nuo on kyllä hyvät. Niiden terät on tosi terävät joten niitä saattaa joskus käyttää muuhunkin. Ja kiva kun niissä on teflon pinta niin ei tartu liimat tiukasti kiinni. Noissa pikku saksissa on myös samanlainen pinta.

  ReplyDelete
 4. Tuollaista magneettialustaa en ole tiennyt olevan olemassakaan ja juuri tuollaiset sakset ja pinsetit haluaisin, mutten ole suomalaisista nettikaupoista löytänyt. Tuo alempi rolleri on täsmälleen saman näköinen, mutta jotain erilaista siinä lienee omaani verrattuna, koska nuo mallia kertovat tiedot erilaiset ja juuri nauhan kiinnityksessä petti eli kolmisen päivää kortin teon jälkeen huomasin nauhan repsottavan.

  Ihana postaus ja tähän voisi kommentoisda vaikka kuinka ja kysymyksiäkin olisi, mutta jätetään toisillekin kysysttäväksi.

  -merja-

  ReplyDelete
 5. Minä olen nyt käyttänyt kiinnitykseen Tombow'n diamond dot -rolleria, johon toivottavasti saa ulkomailta edullisesti täyttörullia... Olen kyllä tykännyt, ei tule kökköjä niin helposti kun liima tulee tuollaisina pieninä täplinä. Ja ei tartu heti niin kovasti kiinni etteikö paperia voisi hieman siirrellä.

  ReplyDelete
 6. mielenkiintoista! mulla on creative memoriesin leikkuri, ihan perus (varmaan aika samanlainen kuin fiskars) ja mun tarpeisiin riittää. sitten kun siihen ei saa enää vaihtoteriä, joudun vaihtamaan ;-). liimoista pidän tombown tuotteista (kuten sun kuvassa), niillä on paljon erilaisia. myös judi kinnsin glazing glue pitää taatusti kaikki paikallaan ja sillä saa myös samoja efektejä kuin glossy accentillä. magneettialusta on uusi tuttavuus, en ole vielä koskaan kokeillut moista. saksista käytän pieniä perussaksia ja kankaalle on omat, pieneen näperrykseen ostin kynsisakset :-). pinsettejä ja siirtokuvarolleria en omista, käytän minäkin jäätelötikkuja siirtokuviin ja blingit näperrän sormilla paikoilleen (työlästä, tunnustan) :-)

  lisää tämmöistä laura, näitä on kiva lukea, saa itsekin uusia virikkeitä ja pääsee omista jumiutuneista tavoistakin ehkä vähän irti, kun innostuu kokeilemaan jotain muuta :-)

  terkkuja, Sanna

  ReplyDelete
 7. Perusleikkurilla täälläkin mennään. Ostin pyöröleikkurin, mutta mun mielestä se on ihan järkyttävän huono käyttää. Siinä on hankala lippa, sillä ei saa pysäytettyä millantarkasti jos haluaa esim. aukon ja siinä on mitta-asteikko ihan kummallinen, esim. molemmissa reunoissa ei ole tuumamitoitusta. Edelleen pyörii käyttämättömänä, pah ja pah. Eikä se edes leikannut suoraan.

  Tuo rub-on rolleri on ihan ehdoton lemppari mun pienemmistä työkaluista. Mutta tiedän, että jos vastaan sattuu maanantaikappale eikä kuula pyöri kunnolla, se on ihan yhtä tuskaa käyttää. En tiedä olisko Xing sulla ollut tällainen kokeilussa? Vaikka voihan olla ettei se vain sovi sun "käteen". Mutta sen jälkeen kun itse sitä ekan kerran kokeilin, se oli menoa. Se on niin helppoa ja vaivatonta, kuvat tarttuu ilman raaputusjälkiä ja kuin itsestään, oih. <3

  Alustana mulla on Fiskarsin A2 leikkuualusta, voi leikellä veitsillä (mitä teen harvoin) ja mitoitus on samassa "paketissa". Yleensä mulla on tuumapuoli käytössä, mutta nyt pitkästä aikaa sentit. Outoa, sillä tuumien kanssa oli jotenkin helpompi työskennellä. Magneettialustaa mietin joskus, mutta sitten mulla heräs kysymys että mihin sitä magneettiominaisuutta lopulta tarvitaan? Miten Laura hyödynnät sitä?

  Ja mä olen teippi-ihminen henkeen ja vereen. Alkutaipaleella en ymmärtänyt minkään teippien päälle, mutta teippikela pöydällä ja siitä aina toisella kädellä palanen ja taas palanen ja taas palanen. Irtoaa suht hyvin, mikäli tarvii jonkun paikkaa muuttaa. Ja kuitenkin pysyy lujassa! Silloin kun tarvin liimaa (harvoin), käytän Scotchin Strong & Precise Glueta. Huippua, ohut kärki ja pysyy vaikka vasara katossa. Nimim. tällä liimalla on kasattu myös työpöytä... :D

  Ei kai kukaan kysynyt mitä tuotteita käytän, mutta heräsipähän nyt ajatuksia näiden pohjalta, hehe...

  Pinsettejä en muuten taida käyttää koskaan. Mutta jos käyttäisin, niin Fiskarsin Tool Taxi -monitoimikynässä sellaiset ainakin on ja sitä oon joskus miettinyt, että tarvisinko sellaista?

  ReplyDelete
 8. ah, minun magneettilevy. Ostin sen sen takia että minä en saa ikinä mitään suoraan leiskassa. Paperit, otsikot ja kaikki on aina vinossa. Skräppäsin ennen aina stampin upin ruutulehtiön päällä ja aloin sitten käyttämään pitkää viivotinta mikä meni vähän leiskan reunojen yli.. sen ja ruutujen avulla sain sitten jotakin sentään suoraan :). Sitten löysin tuon magneettilevypaketin alennusmyynnistä ja nappasin sen heti. Käytän sitä samallalailla.. siis just siihen että saan jotakin suoraan. Laitan leiskan keskelle levyä suoraan ja sitten sen päälle muutaman pikkumagneetin (ne tulee mukana) pitämään sitä paikoillaan. Ja sitten viivotin siihen päälle oikeaan kohtaan ja kun senkin alla on magneetti niin sekin pysyy paikoillaan. En kyllä aina jaksa mittailla mutta kyllä niitä pikkumagneettejakin tulee käytettyä usein kuitenkin. Ja tuon levyn päällä voi myös leikata eli silloinkin se viivotin on hyvä juttu. Ainoa huono puoli siinä viivottimessa on se, että sen alla oleva magneettinauha ei mene reunasta reunaan, joten kun yritän laittaa vaikka aakkosia suoraan, niin niitä ei voi pukata viivottimen reunaa vasten kun ne menee viivottimen alle. höh. Mutta silti ihan näppärä juttu.. ja kun halvalla sai... :) hih!

  Pinsetit on kyllä sellainen juttu että ihan varmasti pärjää ilman, mutta kun se tuli hankittua, niin yllättävän usein sen nappaan käsiini kun jotakin teen. Jotenkin se vain vieläkin tuntuu kömpelöltä. Blingejä en sillä kyllä ikinä laita, nehän lentäisi minulla ympäri huonetta. hih! :)

  ReplyDelete
 9. Vakoilemassa vastauksia :)

  Muistankohan oikein, että Hempallakin olisi magneettialusta käytössä ja kehui kovasti (jostain minulle on jäänyt sellainen mielikuva; voi olla, että olen ihan väärässä). Todennäköisesti hyvä, jos haluaa tarkkaa jälkeä? Nimimerkillä en ole koskaan käyttänyt viivotinta askartelussa ;)

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.