Thursday, 20 May 2010

~3 x LO: bird life, it's our home and j and c~

Minulla on ollut piiiiiitkään sellainen ongelma etten saa mitään tehtyä ja on ollut tosi vaikea löytää siihen ratkaisua. Nyt kuitenkin olen tainnut löytää yhden jutun ja aion yrittää keskittyä siihen. Minulla on kyllä jonkinlainen paljousahdistus ja se tuntuu kattavan jokaisen elämänalueen. Ostan liikaa, syön liikaa, hankin liikaa, suunnittelen liikaa...en oikein osaa sitä edes selittää. Tai no.. jos vaikka ostan skräppitavaraa, niin pieni määrä ei riitä, paljon sitä pitää olla. Ja sitten on niin paljon mistä valita että tulee tosi ahdistunut olo enkä saa sitten tehtyä mitään. Englanniksi sanotaan että on overwhelmed, mutta mikähän se olisi suomeksi? ja jos syön.. tai jos haetaan ruokaa, niin lähes järjestään tilaan aina liikaa. Tuntuu melkein niinkuin olisi aina viimeinen ateria menossa tai jotakin! Ja pelottaa että jos en tilaakaan tarpeeksi niin on nälkä.  Mutta siis tällaisia juttuja pitää nyt alkaa muuttamaan! Ei ihmekään että pakkien käyttö niin vähensi skräppistressiä koska pakissa oli aina tietty määrä tavaraa eli ei tarvinnut valita mistään suuresta määrästä = ei ahdistusta! Hmm.. tämä voi olla isokin juttu minulle! En tiedä saitteko tuosta minun selostuksesta mitään selvää, mutta kuitenkin. En vaan tiedä että mistä tällainen johtuu. Jos joku tietää, niin kerro ihmeessä! Tokihan se on joku päänsisäinen juttu, mutta olisi kiva kun ymmärtäisi paremmin.
For a long time I have had a big problem with getting things done and I have really struggled with finding a solution to that. But now I think that I might have figured something out. It is just a bit difficult to try to explain. I overdo things.. and it covers every part of my life... I eat too much, I buy too much, I worry too much, I plan too much. I feel utterly overwhelmed with EVERYTHING! Like... if we go get take away, I always order too much food... every single time. It is almost like it is my last meal. I am somehow really scared that I will still be hungry after eating. Or if I buy scrapping goodies, I seem to have to buy a big load of stuff. Then when I get home and it is time to scrap, I am excited to use my new stuff. But there is then so much to pick from that I get super overwhelmed and end up doing nothing :(. I really need to start working on this NOW. No wonder I have loved my scraproom kits as each kit has a limited amount of stuff in them, so there hasn't been too many things to pick from! It was wonderful to scrap without stress. This is quite a big thing for me! I don't know if this made any sense to anyone, but anyway... I just wish I could understand where this comes from. Of course, it will be something between the ears *smile*.

Mutta nyt sitten skräppäykseen. Pikkuhiljaa leiskoja on valmistunut.. mutta edistyminen on ollut kyllä aika hidasta. En ole ollut oikein tyytyväinen mihinkään mitä olen tehnyt, mutta nyt taas olen menossa oikeaan suuntaan, mikä on hienoa! :)
But now, to scrapping. I have been getting some layouts ready, but progress has been slow. Been so unhappy with my scrapping, but I think that I am starting to head to the right direction now, which is awesome! :)

Tämä ensimmäinen lintuleiska on toukokuun PageMapsejä. Leiska oli myös omaan viime viikon haasteeseeni, missä piti lintuilla. En ole kyllä erityisen tyytyväinen tähän. Ärsyttää jo tuo Green at Heart, kun en saa tehtyä yhtään kunnollista leiskaa sillä. Mutta linnuista on kiva ottaa kuvia. Harmi ettei nuo kuvat näy tuossa oikein kunnolla... höh. Mietin vielä sitä että lisäänkö tuohon jotakin tarinaa vai en.
This first bird layout is based on one of the May PageMaps. I am not so happy with this one. I am starting to really not like Green At Heart as I don't seem to be able to make a decent layout using it. But I like taking pictures of birds, so this was a nice layout to make in that way. Shame though that you can't see the bird properly in this photo. I am still wondering whether to add some journaling or not.
 --------------------
Tässä sitten seuraava leiska, mikä on myös toukokuun Pagemaps :). Ja samalla leiska uuteen haasteeseeni minkä äsken postitin. Blue Bazaar nettikaupassa oli vasta superale, missä oli kokoelmapakkauksia lähes puoleen hintaan. Niitähän piti tietenkin hamstrata muutama. Yksi niistä oli Cosmo Cricketin Hello Sunshine kokoelma. Oli kyllä ihana skräpätä niillä papereilla! Tuo valkoinen raitapaperi on kuitenkin Basic Grey Basics sarjaa.
This next layout is also based on May Pagemaps sketch :). There was a huge sale at Blue Bazaar online shop recently and they sold collection packs with super nice discounts, so of course, I had to buy a couple of those. One of them was this Cosmo Cricket Hello Sunshine collection pack. I loved scrapping with those papers. So fresh and different. That white lined paper is from Basic Grey Basics though.
  ------------------
Tämä viimeinen leiska on vaan nopea juttu minkä tein tuo edellisen postauksen leiskan takapuolelle. Tähän ei tullut edes otsikkoa jostakin syystä! Halusin vain käyttää tuon paperin pois ja samalla noita tarroja kun ne tuli ostettua. 
This last layout was just a super quick one which I made on the other side of Jenny and I layout which I showed you in my previous post. I don't even have a title on this one! I just wanted to use away that paper and also some of those word stickers.
-------------------

10 comments:

 1. Oh Laura, the birds are lovely! Be sure to post them on the Got Sketches thread. I am like you in that I scrap better with limited amounts of paper. If I have too many, I have a hard time choosing and I also second guess myself! These are great:-)

  ReplyDelete
 2. oih, mä RRRRRakastan tuota teidän kodista kertovaa leiskaa. Ihana! Paperit ja kaikki. Mä oonkin aina miettinyt, millasessa talossa te siellä asutte ;)

  Mä muuten ymmärsin tuon sun alkuhöpötyksen hurjan hyvin. kyllä sä siitä vielä eroon pääset, se vaan vaatii vahvuutta!

  ReplyDelete
 3. Kaunis lintusivu! Saat aina PageMapsien sivuista oman tyylisiä <3

  Ostospohdinnastasi tuli mieleen ulkomainen ystäväni, joka tilaa kaikki vihannekset ja hedelmät paikallisen maatilan kautta. Se on vähän niin kuin skräppipakki (!) eli hän laittaa ruokaa sen mukaan, mitä vihannes- ja hedelmälaatikossa kullakin viikolla tulee :D Täällä ei ole vastaavaa palvelua, mutta olisiko teillä?

  Hurjan komea palmu muuten!

  ReplyDelete
 4. tykkään tosta "it´s our home"-leiskastasi tosi paljon! Ihana asettelu, mahtavat värit!!!

  ReplyDelete
 5. xing, minä itse asiassa tilaan hedelmät ja vihannekset mutta en ota mystery boxeja. hih! En ole niin hyvä kokki että osaisin kokata mistä vain :). Hmm... pitääpä laittaa tänään tilaus matkaan.. haluttaa mandariineja!

  ReplyDelete
 6. Laura, I think your LOs are beautiful! You, like most scrappers, are just hard on yourself! I always love seeing your new work! Also, I have the same problem when I overbuy! It's too overwhelming and I don't get anything done! That's why we all love The Scrap Room so much...they do all the hard work for us and we just have to scrap!

  ReplyDelete
 7. Iiiihania sivuja!
  Ymmärrän tuota pohdintaasi kyllä hyvin. Mulla on tainnut auttaa tavaroiden kertymiseen ainakin se, että oon muuttanut ihan tosi usein, jotain vuoden välein melkeinpä ja aina muuton yhteydessä oon sitten heittänyt pois tavarat ja muut mitä on ole yli vuoteen käyttänyt. Toimii. Paitsi että nyt ei oo tullut muutettua aikoihin joten tavaraa onkin kertynyt taas...

  ReplyDelete
 8. Kertakaikkisen ihana tuo It's our home - leiska! Ihanat värit!

  Ymmärrän kans tuon sun alkujutun tosi hyvin. Samaa vikaa täällä päässä :) Esim. keväällä innostuin pitkästä aikaa ompelemaan, nyt kankaita on kolme iisoa muovilaatikollista, ja uhh. Eipä ole tullut viime aikoina ommeltua..

  ReplyDelete
 9. Tuo paljousahdistus on minullekin tuttu juttu ja nyt todellakin on askartelutarvikkeiden kanssa tilanne, joka on aika lailla kestämätön kun yksi säilytyssysteemi lähti pois ja tilalle ei tullut uutta ja miään ei siis mahdu mihinkään ja esim skräppäystarvikkeita olen hankkinut tässä muutaman vuoden aikana jonkin verran ja ensimmäistäkään leiskaa en ole saanut tehtyä ja korttien tekeminenkin on suht vähäistä. Viimeksi tänään sitten etsin tietyntyyppistä tarviketta, jonka tiedin tänä keväänä hankkineeni tilaamalla jostain ja ei sitten löytynyt vaikka kortti olisi kuumeisesti kaivannut sitä, joten kortitsta tuli "tynkäversio" suunnitelmaan verrattuna. Sama paljous näkyy myös kankaitten ym osalla ja mikään ei vähene vaan lisääntyy ja tämä koskee likimain myös painoa (ei pahasti ole vielä reilun kymmenen kilon pudotus hävinnyt, mutta silti suunta on nyt väärä...).

  Minäkin ihastelin kotileiskaanne oikein kovasti ja linnutkin oli oikein kiva.


  -merja-

  ReplyDelete
 10. I love that bird poses layout, it is so cute! I really like the BG Green at Heart paper, it is beautiful.

  Your scrapping is so clean, all your layouts are amazing!

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.