Monday, 8 November 2010

~LO: Where in the world???~

Minä skräppäsin taas!!! JIPPII!!! Ja tämäkin leiska on haastetta varten. Tällä kertaa haasteena oli skräpistää jonkun leiska Scraproomin lokakuun albumista. Minusta skräpistäminen on ihan äärettömän vaikeaa, mutta ajattelin käydä katsomassa niitä leiskoja.. ehkä sieltä löytyisi joku mikä olisi kiva tehdä. No, albumin ensimmäinen leiska oli sitten just se :). Valitettavasti en voi laittaa linkkiä siihen, mutta se leiska oli tehty tämän luonnoksen perusteella:
I scrapped again!!! Yippee!!! And just like yesterday's layout, this one is also for a challenge. This time the challenge was to scraplift one of the layouts in October member gallery in scraproom message boards. I find scraplifting super difficult, but I thought I would go take a look anyway. Well, I picked the very first layout in the album :). Unfortunately I can't link straight to it, but it was made based on this layout:
Luonnos on haasteblogista nimeltä Inspired Blueprints. Omuli!!!! Siellä on nämä luonnokset myös ilmaisina digipohjina, jos innostaa :).
The sketch is from a challenge blog called Inspired Blueprints. By the way, they also offer their sketches as free digi templates, if you are into digi scrapping.

Minähän innolla aloin etsimään sopivia kuvia, printtasin ne ja leikkasin ne sillä Martha Stewartin ympyräleikkurilla (mikä on kyllä aika näpsäkkä vekotin). Sitten en tiennyt enää että mitä tekisin. En kertakaikkiaan osannut edes ajatella että minkälaiset paperit tuohon leikkaisin noiden kuvien kavereiksi. Paniikki! Katselin sitten läpi ne uudet ja pakit ja päätin kokeilla käyttää tätä Pink Paislee pakkia:
I really got all excited and started looking for suitable photos, then printed them and cut them using the wonderful Martha Stewart circle cutter (it really is quite a snappy tool!). That was it. I got stuck. I didn't know what to do. i think I was well out of my comfort zone with this one. I didn't have a clue of what kind of papers to pick to go nicely with those photos. I was overwhelmed. I decided to have a look at those new kits and picked this Pink Paislee kit:

Leikkasin ensin ympyrät tuosta vihreästä paperista kun ajattelin sen käyvän hyvin noiden kuvien kanssa. ei ei ei ei ei ei. Ei ollut hyvä ollenkaan. Sitten huomasin tuon sinisen paperin ja leikkasin sitten siitä toiset ympyrät. Ajattelin että ainakin se käy yhteen tuon kummitädin päällä olevan fleecetakin kanssa. Mutta kyllä oli tuskaista tämän leiskan tekeminen. Minusta se näytti koko ajan kamalalta ja aina oli sellainen täysin hukassa oleva olo. Ajattelin sitten laittaa noita perhosia sivulle. Siinä tuli seuraava ongelma.. minä en IKINÄ tiedä että miten leimasinkuvat värittelisin :(. Nyttenkin tuntui että ne on ihan liian pinkkejä, mutta en jaksanut kokeilla mitään muuta. Pistin perhosten siipiin myös vähän kiilleliimaa. Pitäähän sitä olla vähän kimaltelevaa. No, siinä oli sitten pallerot paikoillaan ja perhoset väritettyinä.. mihin otsikko ja mikä otsikko? Ei tullut yhtään mitään mieleen. Sitten jostakin syystä piti kaivaa esiin nuo ikivanhat siirtokuvat ja katsoa että olisikohan siellä ehkä joku sopiva sana. Löytyi useampikin, mutta päätin sitten käyttää tuota. Tykkään vieläkin älyttömästi noista siirtokuvista koska tuo fontti näyttää superkivalta ihan missä vain leiskassa! Tekaisin sitten otsikon alle tuollainen jutun, että se erottuu kivasti sivusta. Sitten perhoset paikoilleen ja tarinointi, ja siinäpä se sitten oli. Vaikeaa oli, eikä tämä kyllä mikään suosikkileiska ole. Mutta ihan kuitenkin tyytyväinen olo sillä siitä tuli kuitenkin parempi entä miltä se jo koko ajan näytti.
So, I first cut the circles out of that pretty green paper, thinking that it would go nicely with the photos. no no no no. It just didn't look right. Then I saw the blue paper and cut the circles out of that. I thought that at least it matches the blue in my godmother's fleece jacket. Far out it was a pain to make this layout and I thought it looked awful no matter what. I felt lost. Then I thought of stamping some butterflies and colouring those. There came my next problem. I never know what colours to use or how to colour the images. I usually pick too many different colours or just plain wrong colours etc. I think they are probably too pink now, but that is the best I could do. I added some glitter glue in the wings to make them look a bit prettier. Ok, so, I had the photos and the papers ready and attached onto the cardstock.. and the butterflies coloured. So, where do I put the title? and what will be the title? I couldn't think of anything at all. Then I got this idea of digging up these old old old rub ons and seeing if there might be a suitable word or something. I ended up finding a few, but picked this one at the end. I created that layered bit for the title, so that you can actually see it. Rubbed the title on, attached the butterflies and wrote the journaling. Done! It was definitely difficult and this is not one of my favourite layouts. But I am still happy enough and it did turn out better than I thought it would.

10 comments:

 1. No on kyllä kiva ja raikas sivu. Ei näy mitenkään, että olis ollut tuskaista tekeminen. Sininen, pinkki ja valkoinen toimii, ja mä en keksis tollasta otsikkoviritystä ikinä. Täytyisköhän alkaa skäpistysharjoitella?

  ReplyDelete
 2. Ihanat kuvat ja ihana värimaailma! Voisin hyvinkin kokeilla tuota luonnosta... Hmmmm!

  ReplyDelete
 3. Minusta tämä on tosi kiva! Sininen paperi ja pinkit perhoset ovat justiinsa sopivat :)

  ReplyDelete
 4. sulla on ylipäänsä tosi kivoja sivuja, raikkaita ja kauniita! tämäkin on aivan ihana, niin hyvät värit ja kaikki. lisäksi oli mielenkiintoista saada lukea, että tekemisessä oli hankaluuksia, vaikka lopputulos on näin upea. :)

  ReplyDelete
 5. Jännän erilainen sivupohja. <3 Ehkä hankaluus tulee siitä, että nimenomaan tekee erilaisen kuin aikaisemmin? Lopputulos joka tapauksessa on hieno!

  ReplyDelete
 6. Ihana sivu, kaunis ja keveä! Pinkki ja sininen on <3

  ReplyDelete
 7. Awesome page, Laura! Love what you did with that sketch!

  ReplyDelete
 8. Ihanat kuvat ja värit, tosi raikkaan näköinen sivu! Hienosti olet kyllä hyödyntänyt luonnosta! (Mitä tulee tuohon templaattiin, niin säästin sen myöhempää käyttöä varten... mulla on edelleen vaikeuksia antaa itselleni lupaa käyttää valmiita templaatteja.)

  ReplyDelete
 9. Mielenkiintoisen näköinen luonnos, kivasti olet sen toteuttanut. Mulla tulee aika usein täällä vierailun jälkeen haluja toteuttaa samalla luonnoksella, vaikkei se luonnos itsessään herättäisi mitään tunteita..
  Skräpistystä varmaan sekin.

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.