Saturday, 4 December 2010

~happiness is.../onnea on...~

...suomalainen makkara! :)
...Finnish sausage! :)

Epäilenpä että tänään monessa kodissa ympäri Melbournea syödään suomalaista makkaraa... grillataan tai tehdään makkarakeittoa tai mikä kukakin tekee. Tänään nimittäin oli Melbournen Suomi-talolla vuosittaiset joulumyyjäiset. Mekin päätettiin ajaa sinne koska myynnissä oli makkaraa!!! iiiiiiiiik!!! Se on kyllä kullanarvoista täällä kun sitä ei ikinä muuten saa. Ostettiin neljä makkaraa sitten ja nakattiin pari niistä suoraan pakastimeen :). Ensimmäisestä tehtiin makkara/kananmuna seosta. NAM! Voi hyvänen aika että se oli hyvää.
I think that there is going to be quite a few homes in Melbourne where there will be Finnish sausage cooked for lunch or dinner. Today was the annual christmas bazaar at the Finland house (in Altona). We also decided to drive there as they were going to sell Finnish sausage!!! eeeeeeeeeeek!!! It is worth gold here as it is impossible to get it otherwise. We bought 4 and threw 2 of them in the freezer straight away :). We used the first one to make sausage and eggs. YUM! It was so delicious.

Ostettiin myös vähän salmiakkia ja pieni Geisha rasia (juu, meni jo..) ja pussillinen karjalanpiirakoita. Minua olisi niin haluttanut joulutorttuja, mutta ne oli kaikki menneet jo kymmenessä minuutissa! Ehkä vähän harmitti. höh. No, eiköhän ilmankin pärjää...
We also bought some salmiakki and a small box of Geisha chocolates (yep, all gone already...) and a bag of Karelian pies. I sooooo wanted some joulutorttu, but they had sold out in 10 minutes! That sucked. oh well, I am sure I can manage without...

8 comments:

 1. Thank God for Finnish sausages and a fantastic woman who knows how to transform them into amazing meals!

  After such a break from "proper" sausages, this morning's journey to the shed was worth every moment. Truly awesome Laura! :)

  ReplyDelete
 2. Mahtavaa!!! Sä bloggasit maggarasta! :) tästä on vielä pakko tulla hyvä päivä, kun se alkoi näin hauskasti.

  enpä muuten tiennyt, että siellä on Suomi-talo.

  ReplyDelete
 3. *nauraa* itse kävin juuri tyhjentämässä kukkaron paikallisilla joulumarkkinoilla viime sunnuntaina - tiedän tunteen :-)! Salkkaria, vihreitä kuulia, karjalanpiirakoita, ruisleipää...nam! leipäjuustoa kun vielä sais ;-)))...

  ReplyDelete
 4. Hihii!!! :)
  Ruisleipää ei tarvinnut ostaa sillä sitä on jo pakastimessa, kun vieraat toivat sitä! :) Mutta minä en kyllä ikinä ole ollut mitenkään erityisti leivän ystävä... suomalaisista leivistä minun suosikki on perunalimppu. NAM! nam! NAM! Onneksi sitäkin on vielä vähän jäljellä pakastimessa :).

  ReplyDelete
 5. HIh,makkaraa! Onko tuo ihan Suomesta saakka rahdattu?Mulle tuo ei maistuisi,koska en syö lihaa,mutta kiva kun teillä tuota saa.Meillä saa hapankorppuja,pyöreitä FinnCrispin näkkäreitä,Fasun lakua irtopainossa,ja Fasun suklaata,tosin nykyään enään lentokentän Tax-Free kaupasta.
  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  ReplyDelete
 6. Ei juma. Nyt mä olen kyllä aika kade! :-) On se ihmeellistä, miten joistakin elämän perusasioista (kuten makkarasta, heh heh) tulee niin tärkeitä asioita, kun ei niitä saa pitkään aikaan! Olen jopa haaveillut sellaisistakin jutuista, joita en normaalisti kotimaassa edes syö/juo (viimeksi piimästä).

  Meillä lähtee viimeinen ruisleipäpala ehkä huomenna pakastimesta, ja mitäs sitten sen jälkeen? :-D

  ReplyDelete
 7. Hippu: Hihittelin pitkään sinun kommentille! :) Tuo makkara on käsittääkseni täällä valmistettu suomalaisella reseptillä. Viimeksi sitä saatiin ostettua varmaan 4 vuotta sitten. kääk! Tänään syötiin makkaraperunat. NAM! Oli kyllä järkyttävän hyvää :). Seuraavaksi sitten makkarakeitto.
  juu... piimää ja viiliä ei ole ollut ikävä. yäk! :) hih!

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.