Monday, 21 March 2011

~baking~

Nyt tulee leivottua ainakin joka toinen viikko. Jee!!! Tosi hyvä mieli kun saa tehtyä jotakin. Eilen Paulin vanhemmat tuli meille katsomaan elokuvan ja ajattelin että pitääpä leipoa jotakin.. kun eipä meillä ole tavallisesti muuten ikinä mitään tarjottavaa! Minulla oli printattuna jo ohje, joten käytiin pikaisesti kaupassa hakemassa kuivattuja viikunoita ja kakku oli pian uunissa. Kakkusen nimi on Fig and pear loaf. Tällainen siitä tuli:
I seem to be baking every fortnight now. yay!!! Really makes me feel good when I manage to make something. Yesterday Paul's parents came to visit us to watch a movie and I thought I would bake something... we usually never have anything to serve.. sigh..  I had printed this recipe a while ago, so we quickly popped into the supermarket and picked up some dried figs and soon the cake was in the oven. Name of this cake is Fig and pear loaf. This is what it looked like:
Kun tein kakkua, niin sanoin Paulille, että minä taidan ihan oikeasti olla paranemaan päin! En olisi kyllä joku aika sitten saanut millään aikaiseksi leipoa.. ja sain jopa imuroituakin kun tiesin että vieraita on tulossa! iiik! Ihana huomata aina välillä että teen jotakin sellaista  mikä on minulle uutta.. tai mikä on ollut pois elämästä pitkän aikaa. Edistystä siis tapahtuu, vaikka minä tyhmä muka vieläkin aina ajattelen että mistään ei tule mitään! Mutta pakko kait sitä on uskoa! jee!
When I was making the cake, I said to Paul, that I think I am really starting to get better! There is no way that a while ago I would have just started baking for guests.. and I even vacuumed the floor a bit! eeek! It is so fantastic to notice that I am doing some new things.. or things that I haven't done in years. So, there is progress even though I still keep telling myself that I am useless and that I will never get better. sigh. But I guess I'd better start believing! Yay!

Ja tässä on minun toissaviikon leipomiset eli tein energiamuffinsseja. Hitsi että ne oli HYVIÄ!!! iiiik! Tykättiin älyttömästi kumpikin.  Aika paljon niihin tuli kyllä öljyä ja sokeria. Katsoin tuon reseptin kommentteja ja moni on vähentänyt sokerin määrää ja laittanut osaksi öljyn sijasta jugurttia.
And this is what I made two weeks ago, energy muffins. They were soooooooooooo GOOD!!! Eeek! We both loved these. I must say that there was a fair bit of oil and sugar in these..eeek! I looked at the comments for the recipe and looks like many had put less sugar and replaced some of the oil with yoghurt.

Ainiin, painonpudotus on vieläkin meneillään! Viimeiset kolme viikkoa vaan on olleet älyttömän vaikeita.. koko ajan vain haluttaa hyvää. huokaus. Toissa viikolla tuli takaisin pari kiloa ja viime viikolla ne taas lähti. Nyt tuntuu aikalailla pysyvän samassa. No, se on parempi entä jos tulisi takaisin. Nyt on lähtenyt -9,6kg!
Oh yes, I am still trying to lose weight! The last three weeks have been very difficult though.. I just keep wanting to eat something sweet all the time. sigh. Two weeks ago I gained back a couple of kgs and then lost them again last week. This week it looks like my weight is staying the same. Well, better that than gaining again. I have now lost -9.6kgs altogether!

8 comments:

 1. Voi hitsi mitä herkkuja oot tehnyt! Mä rakastan kaikkea uunituoretta, mutta en koskaan viitsi leipoa, kun onnistun aina sössimään kaiken. Jos vielä jotenkuten muka onnistuisin, niin sitten hajoaa kodinkoneet kesken leipomisen tai muuta. :-D

  Ihana, että huomaat nuo pienet edistysaskeleet! Eihän kukaan muutu yhdessä yössä toiseksi ihmiseksi (vaikka niinhän sitä toivoisi, huoh), vaan edistyminen tapahtuu aina pienin askelin. Ja on tosi tärkeetä huomata ne pienetkin muutokset parempaan päin ja iloita niistä! ÄÄrettömän paljon tsemppiä sulle! :-)

  ReplyDelete
 2. Hyvä Laura!!!! Pirkko

  ReplyDelete
 3. Mä käytän leipomista terapiana:)
  Lämpimästi suosittelen!
  Kyllä huomaa että silloin kun on paljon stressiä niin on kyllä paljon uunilämpimäisiäkin...

  ReplyDelete
 4. Hyvä sua!!!

  Tiedetään, vaikiaa on välillä, mutta kun vaan jaksaa yrittää, niin kyllä ne kilotkin alakaa lähtemähän :)

  Herkullisen näkööstä!

  ReplyDelete
 5. Jee taputetaan Lauralle! Hyvän näköistä kakkua oletkin tehnyt. Kohta huomaat Laura, että niitä hyviä päiviä on enemmän ja sitten jaksaa vaikeatkin päivät, kun tietää, että ne on ohimeneviä. -Paula-

  ReplyDelete
 6. Wow, your dessert is beautiful, it looks like little gems in the bread. Yum.

  ReplyDelete
 7. Ihanaa, mitä herkkuja! Namskis :)
  Tsemppiä kilojen kadotus -projektillesi, aina välillä on vaikeampaa, mutta taas noustaan ja suunnataan nokka kohti haastetta :)

  Muistetaan aina iloita pienistäkin asioista ja pilkahduksista!

  ReplyDelete
 8. Laura, jos olisit lähempänä, niin halaisin sinua! Ihan mahtavaa! <3 -Seija

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.