Monday, 9 May 2011

~LO: Spring love... and other scrapping stuff~

Minä olen alkanut vähän.. hmm.. uusimaan skräppäämistäni. Vai mitenhän sitä oikein kuvailisi. Minua on pitkään vaivannut oma skräppäys.. tai se, että en millään meinaa saada tehtyä leiskoista sellaisia mistä itse kovasti tykkäisin. Aina jokin menee pieleen.
I have started.. well, sort of re-thinking my scrapping. It has been bothering me for a looong time that I never seem to be happy with my layouts. They just never seem to turn out the way I would like them to. Something always goes wrong.

Päätin myös järjestää kaikki leiskat uudelleen. Otin ne kaikki pois kansioista ja aloin järjestämään ne aikajärjestykseen. Kauhukseni huomasin että yli puolet leiskoista oli sellaisia joista puuttui päiväys kokonaan! iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!! Miten se voi olla mahdollista? Minä kun luulin että olisin aina merkannut niihin kuvanottopäivän.. ainakin kuukauden ja vuoden. No, tuli katseltua sitten kaikki koneella olevat kuvat kymmeniä kertoja läpi kun etsin päivämääriä leiskoihin. Huh huh! Sen jälkeen järjestin leiskat kasoihin vuoden mukaan, sitten kuukauden ja sitten päivien. Nyt olisi sitten tarkoitus katsoa koneelta kaikki kuvat läpi aikajärjestyksessä. Printtaan ne, mitkä haluan sieltä vielä skräpätä ja sitä mukaa kun saan niitä skräpättyä, laitan niitä kansioon. Tosi iso urakka, mutta se tuntu minusta tosi hyvältä. Toki aion välillä skräpätä uudempiakin kuvia, mutta kansioihin leiskat pääsevät tietyssä järjestyksessä.
I also decided to re-arrange all my layouts. I took them out of the albums and started organizing them according to the date. To my horror, I realized that over HALF of them were without a date! Eeeeeeeeeeeeek!!! How is that possible? I was sure that I had dated at least most of my layouts. I guess not. sigh. Well, I had to look through all my photos on the computer dozens of times... trying to find all the right dates. What a huge job! So, now they are in chronological order. Yay. Now I will start looking through my photos as well.. from old to new. I will print out any photos that I still want to scrap. As I keep on scrapping those, I will start adding the layouts back into albums. It is going to take a while, but I am really looking forward to it. I will definitely scrap some newer photos every now and then, too.

Minua on myös alkanut harmittaa ihan älyttömästi se, miten paljon tilaa leiskat vie. Muutaman vuoden skräpättyäni, kansioita on tainnut kertyä n.9kpl ja nekin vie jo aikalailla tilaa. Alkoi hirvittää se, että kun elämää on jäljellä vielä paaaalllljoooon, niin miten älyttömästi näitä kansioita kertyy sitten vuosien varrella.  Ei innosta! Ja inhoan noita 12x12 kansioita kun ne on niin vaikeita käsitellä. Nyt toivoisin että olisin alusta alkaen tehnyt letter leiskoja, mutta minkäpä sille tekee. Ne olisi vain helpompi säilyttää.
What really started to annoy me, was the 12x12 albums. grrr... They are so big and bulky and difficult to handle. I hate it how much space the 12x12 layouts take. I have scrapped for about 3 years now and filled 9 albums, I think. There is so many more years of life ahead and when I thought about how many more layouts I will still make.. omg, the amount of albums will be huge! Where am I going to fit all of them? I kind of wish that I had always make just letter size layouts. They are so much easier to handle and store.

Leiskoja katsellessa minulle alkoi aikalailla muotoutumaan mielessä kuva siitä millaisia juttuja haluan skräpätä ja myös sitä, että millä tyylillä. Tietynlaiset leiskat miellyttivät omaa silmää aina monta kertaa enemmän entä suurin osa leiskoista. Tällä hetkellä tuntuu että haluan skräpätä muistoja. No, olenkin ollut sillä kannalla suurimmaksi osaksi muutenkin. Jopas on taas vaikea selittää ajatuksia. Mutta aion nyt entistä enemmän jättää pois sellaiset minusta turhanpäiväiset leiskat tai skräppäämisen ihan vain skräppäämisen takia. Haluan skräpätä sen takia että haluan tallettaa muiston, en vain askartelun takia.
When I was looking at my layouts, I really started to get a picture in my head of what kind of things I want to scrap and what style I like best. There were certain kind of layouts that really appealed to me soooo much more than the rest. I really want to scrap to preserve memories.. not just scrap for being crafty. I am going to be more picky with what I scrap as well.

Monesti minusta on tuntunut kauhean rasittavalta se, että pitäisi kokeillä eri tekniikoita ja tyylejä ja tehdä leiskoista supererilaisia. Olen miettinyt monesti että miksi minua ei kiinnosta kokeilla eri tekniikoita kun niin monella muulla niitä on aina blogit täynnä. Mutta ehkä olen nyt vihdoinkin hyväksynyt sen, että se ei vaan ole se minun juttu, ja että se on ihan ok! Ei sen tarvikaan olla minun juttu. Voin tehdä just sellaisia leiskoja mistä itse tykkään. Vau! Kuulostaako tämä siltä, että minä ihan oikeasti pikku hiljaa alan paranemaan minun masennuksesta ja ahdistuksesta? Iiiik! Jippii!!
Often I have felt extremely stressed about having to try different techniques or having to make all layouts look so different. I have often wondered why I have no interest in trying different techniques when so many blogs are full of them. I think I am finally learning to accept it that it is just not my thing and it is ok! It doesn't have to be my thing and I am not any worse person because of it. I can make the kind of layouts that I like the most. Wow! Does this sound like I really am starting to get better from all the depression and anxiety? Little by little.. eeek! yippee!!!

Ne leiskat joista tykkään kaikista eniten... selkeitä.. tosi selkeitä. Suoria linjoja, paljon valkoista, vähän koristeita, valokuvat se pääasia. Kuulostaakin just niinkuin minun tyyliltä, eikö? Pari leiskaa revin palasiksi kun ne oli sellaisia tyhjänpäiväisiä enkä ollut niistä ikinä oikein tykännyt.  Ja voi olla että teen muutaman leiskan uusiksi.
The layouts that I liked the most were clean.. very clean. Straight lines, a lot of white, very few embellishments, photos being the main focus. It does sound like my style, doesn't it? I did tear a couple of layouts in pieces and threw them away. I had never like them and didn't really want to keep them. I might also redo a couple of layouts.

Tässäpä niistä ensimmäinen. Tein tämän leiskan n.2007 kun aloin skräppäämään.. tuplaleiska, mistä en erityisemmin ole kyllä tykännyt:
Here is the first one. I made this in 2007, when I first started scrapping.. omg, a double layout! I don't really like it that much:
Ei haluttanut pitää albumissa leiskaa mitä en erityisemmin tykkää katsoa, joten päätin printata kuvat pienempänä ja tekaista uuden.. tällä kertaa letterinä.
I really didn't want to keep a layout that I don't like looking at, so I decided to print these photos again (smaller this time though) and make a new layout, a letter size one this time:
fonts: jane austen and adobe garamond pro

Tämä miellyttää itseä paljon enemmän! Jee!!! Käytin tähän tätä scrap-room pakkia:
I like this one so much more! yay!!! I used this scrap-room kit:
Little Yellow Bicycle/Twig
Voi että miten ihana sarja tuo on! Tykkään papereista ja koristeista ihan älyttömästi!!! iiiiihania! 
Ja leiskaan tuli jotakin minulle aika harvinaista.. printtasin sekä otsikon että tarinoinnin suoraan leiskaan. Olen halunnut kokeilla sitä, ja olen tainnut kerran sen tehdäkin, mutta olen ollut vähän hukassa sen kanssa että osaisin laittaa tekstit oikeaan kohtaan jne. Eilen sitten voisin ahdistukseni ja pyysin Paulia auttamaan. Ei muuta kun Illustrator auki ja ensimmäistä kertaa uskalsin sitäkin käyttää. Jee! Mielelläni printtaisin otsikon ja tarinoinnin leiskoihin tulevaisuudessakin.. ihana kun ei sitten tarvitse kaivella esiin sopivia aakkosia (no, pitää kuitenkin aakkossivuistoilla vierailla).. ikinä kun ei meinaa löytyä sopivia! Minulla on vaan aakkosia  niin järkyttävän paljon että pitää yrittää käytellä niitä pois.
How cute is this paper line? I love all the papers and the embellishments! Beautiful!!! And something quite rare for me.. I printed the title as well as the journaling directly onto the layout. I have been wanting to do it more (I think I have done it only once before), but I have been feeling really anxious about it.. how to use the program and how to get everything where I want them to be. But last night I decided to just try to get over my anxiety and I asked Paul to help me. We opened Illustrator and well, now I have used that a bit, too. Yippee! I would love to use printing more in the future.. I have lots and lots and lots of alphabet stickers, but never seem to find the right font.. or if I do, it won't be in the right colour. This would be a lot easier.

Olen jatkanut skräppihuoneen siivoustakin ja olen laittanut yhteen laatikkoon tavaroita jotka pääsevät huutoon, kunhan ehdin ottaa niistä kuvia. Se kasa tuntuu kasvavan aikamoista vauhtia. huuiiiiii! :)
I have continued cleaning my scrap room and I have actually cleared the floor nicely now. woohoo!!! Still plenty to do though!

13 comments:

 1. Laura, tämä kuulostaa tosi hyvältä! Juuri tuo, että skräppää muistoja on mullekin tosi tärkeää! Ja minäkään en ole innostunut kauheasti kokeilemaan miljoonia eri tekniikoita - riittää, että kuvat ja tarina ovat omaa slmää miellyttävällä tavalla talletettuna. Mutta huh-huh, tuo urakka vanhojen kuvien skräppäämisestä kuulostaa minusta vähän ahdistavalta... Älä ota ainakaan siitä stressiä, että ne kuvat on "pakko" skräpätä. Hienosti uudistit myös vanhan sivun, kaunis ja selkeä.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 2. omuli: juu, niistä en ota stressiä. Ja minulla ei ole vanhoja kuvia juuri ollenkaan. Meidänkin ensimmäisestä n.6 vuodesta yhdessä on vain 20-30 kuvaa! kääk! Ja suurimman osan kuvista olen jo skräpännyt. Nyt vain katson ne kaikki kuvat läpi ja jos siellä on sellaisia mitkä haluan skräpätä, niin printtaan ne. Haluan vain tehdä sen järjestyksessä, niin ei tarvitse jälkikäteen alkaa lisäilemään niitä albumeihin. Menee järjestys sekaisin :). Hihii!

  ReplyDelete
 3. Vähänkö hieno tuo päivitetty sivu!! Pitäis varmaan itsekin kokeilla... Skräppäis jonkun vanhan sivun ja kuvat ja katsois miltä näyttäis nyt! Hmmmm....

  Älä ihmeessä ota mitään stressiä tekniikoiden kokeilusta tai että jokaisen sivun pitäisi olla erilainen, uusi ja mullistava! Eihän se kaikilla voi mennä niin, ei ainakaan mulla ja se passaa hyvin! =)

  ReplyDelete
 4. Hirmu hyvä kuulla, että pääset jyvälle siitä mistä tykkäät ja mistä et, mikä sopii sulle ja mikä ei. Välillä blogeja seuratessa tulee itsellekin tunne, että "pitäisikö tuotakin nyt kokeilla". Mutta ei, tekee juuri niin kuin itse tykkää ja mikä itseä miellyttää. Eihän tämä muuten voi olla hauskaa.

  Ja jos tämä ei ole kivaa, niin mitä järkeä tässä sitten enää edes on? Eli teet juuri niin kuin koet että on just sun oma tapasi!

  Oli muuten taas hyvä huomata kun lauantaina kokoonnuttiin skräppäämään, että taas nousi niin vahvasti esiin juuri se "säännöttömyys". Kun ei ole sääntöjä. Kaikki on oikein ja mikään ei ole väärin. Ainut "kriteeri" taitaa olla ajatuksien ja muistojen tallentaminen, mutta miten - sitä ei onneksi ole missään määritelty! :)

  ReplyDelete
 5. Toi päivitetty sivu on ihan älyttömän kaunis. Ja raikas! Tosi kiva kuulla tämmöistä pohdintaa. Ei kannata ottaa stressiä, tai ajatella sitä mitä pitäisi tehdä kun muutkin tekee, vaan tehdä niin kuin itselle tuntuu hyvältä. Tosin tiedän tunteen, itelle tulee välillä just olo, että pitäisi yrittää testata just erilaisia tekniikoita ja välillä ärsyttää kun tuntuu että kaikki omat sivut toistaa sitä samaa kaavaa ja pitäisi just esim varsinkin joihinkin esimerkkitöihin yrittää keksiä jotain uutta että muut sais jotain inspiraatiota niistä... Mutta sit yritän vaan ajatella että pitää tehdä vaan sitä omaa juttua tai muuten ei saa kyllä mitään aikaiseksi jos liikaa ahdistuu :)

  ReplyDelete
 6. Tämä kirjoitus kolahti. Juuri samoja asioita olen miettinyt itsekin ja lähtenyt samoille linjoille kuin sinä.

  Oman yksinkertaisen tyylini hyväksyin jo jokin aikaa sitten. Ihailen kyllä muiden runsaita ja kauniita leiskoja, mutta itse en sellaisia osaa tehdä enkä haluakaan. Simppelit miellyttävät omaa silmää eniten.

  Ja samaan olen päätynyt siitä, mitä haluan skräppäillä. Minullakin tavoittena on tallentaa muistoja. Ikäänkuin valokuva-albumia, mutta hieman runsaammassa ja kauniimmassa muodossa. Joskus voi olla kiva skräpätä jotain "turhaakin", mutta sellaisia leiskoja ei ole juuri viime aikoina tullut tehtyä.

  Matka-albumeita on hauska tehdä. Se on juuri sellaista muistojen tallennusta, mikä innostaa skräppäilemään. Pitäisi kai reissata enemmän... :)

  ReplyDelete
 7. Olipa mielenkiintoista pohdintaa! On hienoa, että tätä harrastusta voi toteuttaa niin monella tavalla.

  ReplyDelete
 8. hienoa, että sinusta tuntuu hyvältä! kun löytyy flow, tulee urakoitua isojakin projekteja. ja kuten ihan missä tahansa siivoamisessa: jo tehdessä ja jälkeen päin on aivan voittajafiillis!

  hyvää pohditaa omasta tyylistä! sinä olet kuitenkin skräpännyt jo pitkään, joten olet ehtinyt varmasti kokeilla kaikenlaista ja löytänyt sen mistä pidät. ja sinun tyylisi on raikas ja kaunis, kuten nyt uudistetustakin sivusta hyvin huomaa.

  näin harrastuksen alussa minusta ainakin tuntuu, että on kamala tarve kokeilla kaikenlaista, että löytää ne omat juttunsa. ja toisaalta taas on ihmisiä, jotka haluavat aina kokeilla uutta. vähän kuin sisustuksessa: toiset ovat tyytyväisiä samoihin verhoihin sun muuhun vuodesta toiseen ja toiset vaihtavat tyyliä radikaalistikin joka kevät ja syksy, eivätkä ole kuin hetken tyytyväisiä. pitäisikin vaan osata olla oma itsensä muista huolimatta (vaikka aina välillä toki ajattelee, että pitäisikö minunkin kun toikin..). mutta onhan sinullakin uutta kokeilujuttua menossa, esimerkiksi tällä hetkellä juuri tuo otsikon ja tekstin printtaaminen!

  minäkin olen miettinyt, mihin kaikki sivut mahtuvat. mutta kun tykkään askarrella myös ihan vaan tekemisen ilosta, yritän suunnata osan siitä tarpeesta muille lahjoiksi tekemiseen. ei täyty omat nurkat niin paljoa ;)

  ReplyDelete
 9. <3

  Kyllä tämä päivittetty sivu on ihanampi. :) Parasta on, että sulla on nyt kaikki se inhottava osuus tehtynä ja voit nauttia olennaisesta!

  ReplyDelete
 10. Tosi mahtavaa! Hienoa, että olet ryhtynyt noinkin suureen urakkaan, vaikka se on varmasti aluksi näyttänyt tosi hurjalta hommalta. Varmasti se auttaa masennukseen ja ahdistukseenkin! Sanotaanhan siivoamisestakin, että sekin on eräänlaista terapiaa – kun laittaa paikkoja järjestykseen, laittaa tavallaan mieltäkin järjestykseen. Siksi kai minä siivoankin niin usein, hihii.

  On aivan ihanaa, että olet löytänyt punaisen langan; syyn miksi ja millaisia leiskoja haluat tehdä, ja mikä on pohjimmiltaan se sinun juttusi. Sinä saat tehdä juuri sitä, mistä tykkäät ja mikä sinusta tuntuu kivalta. :-) Minulla on bloggaamisinto ruokablogissa kadonnut aika lailla, vähän samasta syystä, sillä olen kadottanut sen innon koko hommaan, mikä minulla joskus oli. Tuntuu, että aina pitäisi keksiä sellaista mitä muilla ei vielä ole, ja kuitenkin tuntuu että kaikki mahdollinen on jo blogattu ja kokeiltu. En oikein tiedä, miten löytäisin kadonneen innostuksen taas. Mutta ehkä sinä inspiroit minuakin jäljittämään innostustani jotenkin... :-)

  Talletin muuten kerran itseäni varten yhden lukemani artikkelin koneelle, ja artikkeli löytyi vieläkin netistä. Siinä käsiteltiin sitä, kuinka tärkeää olisi keskittyä kaikessa siihen, miksi jotakin haluaa, eikä siihen, miten sen mahdollisesti saavuttaisi. Jos kiinnostaa, niin lukaise: ”Know the 'why' of your desire”. Kuulostaa siltä, että sinä olet oman syysi löytänyt. Ihanaa! :-)

  ReplyDelete
 11. Hyvä Laura! Turhaan sitä itteensä kiusaa ja tekee sellaista mitä ei oo pakko ja mikä ei oo sitä "omaa". Ja kyllä sun tyyli on just tota mitä kerroit, yksinkertaisen tyylikästä! :)
  Tosi ihana uusintaleiska! Romanttinen. Niin ja älä tule kipeäksi, jos oot jo, niin pikaisia paranemisia!

  ReplyDelete
 12. Ihana postaus ja ihanaa pohditaa... Mielestäni onkin tosi hyvä että hyväksyy sen että tekee asioita omalla tavalla ja muut tekevät sitten omallaan... Turha stressata turhaan... =)

  Tosi kaunis tuo uudistettu sivu, kivan raikas kokonaisuus. Itsekin tekisi mieli kokeilla joskus skräpätä letter koossa, mutta olen miettinyt että menevätkö sen kokoiset muovitaskut 12x12 tuumaisiin kansioihin kun haluaisin ne sinne isompien sivujen väliin. Minullakin on muutama kansio aiheittain...

  ReplyDelete
 13. Hurjan kuulonen urakka sulla takana! Mielenkiintoistaa pohdintaa, eikö se kuitenkin ole pääasia että itse on tyytyväinen kun niitä itselleen tekee.
  Upeannäköinen uudistus vanhaan leiskaan, enpä uskaltaisi moiseen ryhtyä. Ehkä osittain liittyen omiinkin pohdintoihisi mulla tuli alussa paljon leiskoja aiheista, jotka oli "pakko" työstää. Lähinnä liittyen lasten kehitykseen, kuvista jotka ei itsessään oikein inspiroineet eikä tulis mieleenkään että viitsisin niihin uudelleen tarttua uudistamisen merkeissä. Ehkä annan hautautua jonnekin kansioiden uumeniin, nyt valitsen vaan kuvat mitkä oikeasti saa syttymään.

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.