Monday, 6 June 2011

~Laura's theme weeks - week 1~

Iiiiik!
Mitä se on taas keksinyt??? Hihii!
No, minä se taas yritän päihittää tätä ahdistusta ja samalla yritän saada elämään paremmaksi. Minullahan on tosi pitkään ollut vaikeuksia saada mitään tehtyä kun aina tulee niin ahdistunut olo. huokaus. Yhtenä päivänä tuli sitten mieleen ihan loistoajatus.. mitä jos alkaisin pitämään teemaviikkoja! Aina viikon ajan keskittyisin tekemään jotakin yhtä asiaa ja sitten maanantaina alkaisi taas seuraava teema. Jeee! Mahtava ajatus. Nyt se sitten alkaa!
Eeek!!! 
What has she come up with again??? *giggles*
Well, I am trying to fight my anxiety again and make my life better. You know that I have so struggled getting anything done, because I always feel so anxious and overwhelmed. sigh. Well, last week I got the most fantastic idea in my head.. how about I start doing theme weeks!!! I concentrate on doing something for that one week and then on Monday, I pick a new theme. Yay! Great idea. Now it begins!

Kirjoittelin muutaman teemaidean ylös eilen illalla ja vasta tänä aamuna päätin sitten tämän viikon teeman. Se on SÄHKÖPOSTAILU. Monen vuoden ajan sähköpostailu on ollut yhtä tuskaa minulle.. kun on ollut masentunut olo tai ahdistunut olo... tai yleensä kumpikin yhtä aikaa.. niin en ole pystynyt vastaamaan maileihin ollenkaan. Niinpä niitä aina vaan kertyi ja kertyi. Välillä kun oli vähän parempi olo, sain kirjoiteltua niitä pois mutta sekin oli vaikeaa kun aina sitten niin hävetti kun kaikki oli joutuneet odottamaan vastauksia niin pitkään. Nykyään sähköpostiin kurkkaaminenkin on välillä ahdistavaa.. koska se on ollut niin vaikeaa jo pitkään. Nyt siihen tulee muutos! Minulla on 4 eri sähköpostiosoitetta ja aion käydä ne kaikki läpi ja poistella sieltä kaikki ylimääräiset jutut mitä ei enää tarvitse. Jos pitää vastata viesteihin, niin yritän vastailla niihin.. tai jos niistä pitää kirjoittaa tietoja ylös, niin teen sen jne. jne. jne.
I wrote down a couple of theme ideas last night and this morning then decided on what I am going to do this week. My theme is EMAILING. For many years now, emails has been a bit of torture for me.. I have been depressed or anxious.. or sometimes both.. which has made it really really hard to answer emails. So, they have just been piling up and my inbox is overflowing all the time. When I would feel a bit better, I would try to answer some emails, but even that was difficult as I would always feel so embarrassed about making everyone wait for so long for my reply. But even just looking at my emails is stressful now.. I think because I have had so much anxiety about it. Well, I am going to change that! I have 4 different email accounts and I am going to go through them and delete a LOT of stuff that I don't need anymore. If I need to answer emails, I will do that.. or if I need to write some details down, I will do that, too, etc.

Olen kirjoittanut itselleni ylös jokaisen inboxin viestimäärän niin voin sitten sunnuntaina verrata että miten paljon sain tehtyä. Ja mitään täydellistä organisointia en ole yrittämässä. Jos vaikka joka päivä en saisi tehtyä enempää kuin 15 minuuttia postien kimpussa, niin sekin olisi kuitenkin hyvä juttu, sillä aina tapahtuisi edistystä!
I have written down how many emails I have in each inbox, so that at the end of the week it is easier to see what kind of progress I have made. And I am not aiming for perfection here and the projects don't need to be completed. If I manage to work at it for 15 minutes each day, I am doing pretty well! I just want to make some progress.

Innostuisiko joku muukin tekemään tätä minun kanssa? Voit ottaa tämän viikon teemaksi saman kuin minäkin tai tottakai voit valita jotakin ihan muutakin! :) Jos innostut, niin jätä minulle kommentti ja kerro että mitä aiot tehdä, tai laita vaikka omaan blogiisi pikku postaus siitä.
Would anyone else like to do this with me? You can do the same theme as me or pick something totally different! If you will do this, please, leave me a comment and tell me what theme you picked. I would love to know! :)

11 comments:

 1. Jee! Hyvä Laura! Pidä mielessä vaan Shakespeare, niin ei tule turhia paineita ainakaan viesteihin vastaamisesta... :)

  ReplyDelete
 2. Hihii!!! Pitää kyllä yrittää muistuttaa itseä siitä jos alan stressaamaan liikaa! :)

  ReplyDelete
 3. Hauska idea, ainakin niin kauan kun siitä ei tosiaan itse stressaannu. Ehkä tulevissa teemoissa löytyy jotain mihin osallistua, tämän kanssa taitaa olla enemmän vikaa että tulee käytyä liian usein kyttäämässä postiaan..
  Tulevia viikkoja odotellen =)

  ReplyDelete
 4. Ranu: hihii! Voit toki valita jonkun ihan muun teeman, jos haluat! Olen tänään käynyt läpi yhtä sähköpostitiliä melko ahkerasti. Inboxin mailin siinä väheni 111:sta neljään! iiik! Hih! huih! Huomenna sitten taas lisää...

  ReplyDelete
 5. Hyvä sinä! Mun tämän viikon teema taitaa olla kodin siivoaminen, mutta en ajatellut tehdä siitä kovin julkista juttua... hys ;)

  ReplyDelete
 6. I think theme weeks are a fantastic idea! As you know, I have pretty much the one theme at the moment, but otherwise I'd love to have a go at that as well :)

  I can't wait to hear all about it! :)

  ReplyDelete
 7. Jeee!!! Hyvä Pia! :) Ja jos haluat vielä rikkoa sen pienempiin osiin niin voit valita kaappien siivoamisen tai vaikka vaan keittiön tms. Mutta oih, siivoaminen on kyllä hyvä juttu!

  ReplyDelete
 8. Hieno idea! Niin niitä hienoja ideoita vaan putkahtelee, kun antaa vaan ajatusten tulla. :-) Minä osallistuisin tosi mielelläni tähän juttuun, mutta nyt on taas elämä semmoisessa vaiheessa, etten pysty elämään viikkoa kerrallaan, vaan ehkä vain noin päivän. ;-) Mulla voisi ehkä olla ekan teemaviikon aikana semmoinen aihe, että ”tee pois kaikki semmoiset hommat, mitkä olet jättänyt jostain syystä roikkumaan”. Niitä ois aika paljon, ja monesta syystä. Huoh.

  Hali ja tsemppiä viikollesi! :-)

  ReplyDelete
 9. Jee!!! hyvä Hippu!!! :) Tuohan on tosi hyvä teema! Juu, viikon aikana jos saat edes yhden projektin loppuun, niin sehän on jo erittäin hyvin! Minä se vaan jatkan mailien kimpussa. En ole kyllä tainnut saada yhtään mailia kirjoitettua.. hihii.. mutta paljon olen kyllä poistellut :).

  ReplyDelete
 10. Sun projekti kuulostaa kerrassaan loistavalta!!!Tsemppiä!!!

  ReplyDelete
 11. Pitkästä aikaa kerkesin blogikierrokselle.
  Kiva idea sinulla. Jos olisi aikaa teemailuun niin voisin lähteä mukaan, on vaan tämä elämä muka niin kiireista.
  Nyt nautin vapaapaivasta.... Ihanaa!

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.