Wednesday, 29 June 2011

~shopping and cooking/ theme week #4~

Minä aion taas yrittää kokata vähän enemmän... pelottavaa!!! minusta on aina niin kiva lueskella reseptejä mutta en sitten uskalla kokeilla niitä tai en vaan saa aikaiseksi. Ruuanlaittaminen on pelottavaa! Kääk!
I am going to try to cook a bit more again.. scary!!! I love reading recipes but I never dare to try or just don't get around to it. Cooking is scary! Eeek!

Löysin allrecipes.com sivustolla tällaisen slowcooker (haudekeitin) reseptin: Zesty slow cooker chicken barbeque. Se kuulosti tosi hyvältä ja helpolta, joten päätin sitten kokeilla sitä! Ongelmana näissä amerikkalaisissa ohjeissa on tietenkin ne tarvikkeet.. huokaus.. siellä kun myydään ja käytetään kaikkia kummallisia juttuja. No, onneksi tässä meidän lähellä on kauppa nimeltä USA foods jossa myydään monenlaisia amerikkalaisia ruokajuttuja! Minusta siellä on tosi jännittävä käydä ja tutkia paketteja. Monesti olo on kyllä vähän hukassa kun en tiedä että miten ja mihin niitä kaikki käytetään! Pitää tutkia lisää. No, tuollaiset jutut ostin tänään. Siinä on Sweet Baby Ray 'Honey Barbecue'-kastiketta, bacon salt (pekoninmakuista suolaa! jee!), teriyaki pineapple-kastiketta (kuulosti toooosi namilta!), Pringles 'loaded baked potato'-perunalastuja, Reeses 'Nutrageous' patukka ja black beans-tölkki (niitä tuntuu olevan tosi monessa amerikkalaisreseptissä eikä niitä myydä tavallisissa ruokakaupossa täällä, joten ajattelin että parasta napata tölkki niitäkin).
I found this slow cooker recipe from allrecipes.com: Zesty slow cooker chicken barbeque. It sounded really good and easy, so I decided to give it a go! The problem with american recipes is usually the ingredients... sigh.. they certainly have some strange stuff that isn't sold anywhere else. Well, fortunately there is a great shop called USA foods near us. They sell all sorts of American food items there! I think it is quite exciting to go there and look at all the things they sell. I do feel a bit lost there though as I have no idea how to use most of the foods. Well, in the photo you can see what I bought today: Sweet baby ray 'Honey barbecue'-sauce, bacon salt, teriyaki pineapple marinating sauce (sounded sooooooo delicious!), 'loaded baked potato' Pringles, Reese's 'Nutrageous' choccie bar and a can of black beans (they seem to be used in sooo many american recipes, but you can't buy them there. I thought I'd better get a can of them, so I'll have some ready.)

Nakkasin kanan keittimeen heti kun tulin kotiin ja se on sitten sopivasti valmista  kun Pauli tulee töistä. Nam! Toivottavasti se on tosi hyvää. Taidetaan syödä sitä vihanneksien kanssa. Pringlesejä olen syönyt tässä samalla kun istun koneella. Nuo on ihan liian hyviä!  Tämän viikon kalorienlaskeminen on sujunut aika hyvin tähän mennessä. Jee!!! Sehän on siis minun teema tällä viikolla.. keskityn siihen että syön hyvin ja pysyn tietyn kalorimäärän alapuolella. Viime viikon teema minulla oli käveleminen. Se sujui tosi hyvin! Kävelin joka päivä paitsi perjantaina. Olin kyllä aika ylpeä itsestäni! Jee!
I put the chicken in the cooker as soon as I got home and poured the sauce on it. It will be ready just on time when Paul comes home from work. I hope it will be good. I think we will eat it just with vegies. I have nearly finished the Pringles.. Waaaaaay too good!!! My theme for this week is to stick to my calories. I have been stuggling for weeks and weeks and I am sick of it! sigh. Last week my theme was walking and I did really well! I walked everyday, except Friday. I was pretty proud of myself. Yay! 
---------------
edit: Valmista tuli ja ihan hyvää oli. Ehkä vähän liian makeaa.. mutta hyvin maistui kummallekin. Huomenna aion tehdä loppukanasta pizzan. nam. Paistan vain vähän pekonia vielä sitten mukaan. iiik! nam. nam. nam.
It is ready and yep, it was pretty good. Maybe a bit too sweet though... but we happily ate it! Tomorrow I am going to use the leftovers to make a pizza. I am going to fry some bacon to put on top, too. Eeeek! Yum. yum.yum.

5 comments:

 1. Nyt Laura rohkeesti vaan kokkailemaan! :-) Kiva teemaviikko; mistä sinä näitä keksitkin. :-)

  Onpa kiva että siellä on lähellä tuommoinen USA-kauppa. Siellä ei kyllä varmaan parane viettää liikaa aikaa, kun sieltä saattaa lähteä mukaan vaikka mitä, hihii. Minustakin on ihana pyöriskellä ruokakaupoissa ja tutkiskella purkkeja ja kaikkea muuta... saisin kulumaan siihen aikaa vaikka kuinka paljon! Joskus pelkään, että saan jonkun myymäläetsivän perääni, kun olen niin ”epäilyttävä tapaus”, hihii.

  Mutta minuakin kyllä pelottaa ruveta laittamaan ruokaa ihan tuntemattomista aineksista, kun ei yhtään tiedä, miltä ne maistuvat. Ja mitäs sitten jos ei pidäkään niistä tai jos niitä lipsahtaa liikaa, ja ruoka menee pilalle... Mutta kokeilemalla oppii!

  Onnea kokkailuviikollesi; toivottavasti viihdyt kauhan varressa. ;-)

  ReplyDelete
 2. Hyvältä näyttää ja hyvä, että maistuikin. Pirkko

  ReplyDelete
 3. Mmmmm, namin näköistä ruokaa... ja nyt tuli nälkä :D

  ReplyDelete
 4. I really love your photographs Laura - they're almost as good as the food you cook :) Can't wait to see and taste more!

  ReplyDelete

Thank you so much for leaving a message for me! :)
Kiitokset kommentista! :)

Note: only a member of this blog may post a comment.